maanantai 14. joulukuuta 2009

PAREMPAA ROMCOMIA

Toinen viikonlopun elokuvista yllätti positiivisesti. Romanttinen komedia Odottamaton ehdotus eli The Proposal oli nyt sitä astetta parempaa hattaraa.
Sandra Bullock on näköjään omimmillaan näinä itsenäisinä naisina, jotka tuntuvat kuitenkin rakkauden ja miesten suhteen olevat totaalisen hukassa.
Kyseisessä pätkässä Bullock on piin kova kustannuspäällikkö, jota alaiset pelkäävät ja oma assisstenttikin, jota esittää Ryan Reynolds, inhoaa. Naista uhkaa yllättäen karkoitus Kanadaan ja tilanne saadaan tietenkin korjattua avioliitolla, joka solmitaan kenenkäs muun kuin assisstentin kanssa. Orvon bisnesnaisen sydän alkaa kuitenkin osoittaa sykkimisen merkkejä, kun edessä on matka idylliseen Alaskaan tulevien appivanhempien ja sulhasen kotiin. Loppu on toki ennalta arvattava, mutta se ei vähennä kokonaisuuden toimivuutta.
Mieleen tuli jossakin määrin vielä vähän parempi romanttinen komedia vuodelta -90. Loistavassa Green Card leffassa oli pääosassa Andie MacDowell ja Gerard Depardieu ja juonikuvio oli siltä osin sama eli oleskeluluvan takia piti esittää auvoista avioparia, vaikka tunteet olivat jotain ihan muuta.

Pääpari on Odottamattomassa ehdotuksessa uskottava, vaikka ikäero paistaakin hiukan läpi. Toisaalta puumailuhan on kovasti pop ja mikäs siinä. Sandra on vetävä mirmeli ja Ryan salskea ja kuitenkin sopivasti tavallinen hurmuri.

Leffa toimii hyvänä chick flickinä, ensitreffielokuvana tai sunnuntai-iltojen raukeaan löffäilyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti