lauantai 5. joulukuuta 2009

RENNY HARLIN

Katsoin vihdoinkin the Covenant elokuvan, kun se kerran televisiossa esitettiin. Kaiken kaikkiaan Harlinin jälki on hyvin vaihtelevaa.
Olen edelleen sitä mieltä että The Long Kiss Goodnight on hyvä toimintaelokuva. Lisäksi liputan aina lähtökohdalle, jossa rikotaan totuttuja rotu- ja sukupuolirooleja. Ottaen huomioon, että kyseinen elokuva tehtiin vuonna -96, oli aikamoinen riski laittaa pääosaan valkoinen nainen ja musta mies, varsinkin amerikkalaista yleisöä ajatellen. Silloin myös naistoimintasankarit olivat vähemmän käytetty sankarilähtökohta ja mielestäni kumpikin tilanne toimii kyseisessä elokuvassa mainiosti.

Renny muita elokuvia on tullut katsottua mm. Clifthanger, joka on hyvä toimintaelokuva, eikä vähiten kiitos siitä kuulu loistavalle John Lithgowille. Ja olihan kyseine pätkä Sylvester Stallonen paluu elokuva.
Kurkunleikkaajien saari on edelleen järkyttävän huono eikä siitä oikestaan voi sanoa sen kummempaa. Hauska pikku seikka on, kun miettii kuinka suosittuja Pirates of the Carabian elokuvat ovat olleet, josko Harlin oli piraatti ajatuksellaan vain aikaansa edellä...

Deep Blue Sea on ihan ok tappajahai mukaelma ja Cleaner hidastempoinen, mutta sekin ihan mukiin menevä.

Mutta siis se Covenant. Nooh, eihän sekään nyt mikään kurja tekele ollut, mutta ei se kummemmin sykähdyttänyt, pelottanut taikka viehättänytkään. Kyllä meikäläiselle toimii The Craft vuodelta -96 paljon paremmin, jossa oli pääosassa nykyään television puolella enemmän vaikuttava Robin Tunney. Tässä tyttönoitien häijyilyssä oli huomattavasti enemmän potkua, jännitteitä ja reipasta teinitoimintaa, mitä ei voi sanoa Rennyn noitapojista.
Nähtäväksi jää mitä Herra Harlin tekee seuraavaksi. Saako Mannerheim tarvittavat rahat kasaan ja minkälaisen vastaanoton saa Georgia, joka on huomattavasti vakavampaa Harlinia mitä on mieheltä totuttu aikaisemmin näkemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti