sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

OPUKSIA YKSILLE, HEPREAA TOISILLE

Leffakirjat, ne on jännittäviä asioita.
Miksi asia tuli nyt mieleen, on että siskon mies sai kerrassaan hienon kirjan valmistujaislahjaksi: 500 essential cult movies by Jennifer Eiss.

Selasin opuksen läpi ja mukaan mahtuu leffaklassikoita kuin myös viimeiseltä vuosituhanneltakin olevia tekeleitä. Alussa on aina genrettäin Top 10, joita seuraa best of the rest leffat. Jokunen listan elokuvista kummastutti ja jokunen mielestäni puuttui. Tämän kaltaiset kirjathan ovat kuitenkin aina subjektiivinen kokonaisuus. Se mikä kirjasta tekee ennen kaikkea mielenkiintoisen on että siitä on turha etsiä useimpia block buster leffoja. Sen sijaan joukkoon mahtuu The Blob kaltaisia pulp kokonaisuuksia hence the name Cult :)
Mahtava kirja, jonka haluan myös omaan hyllyyni.
Omaa hyllyä koristaa jo jokunen elokuva-aiheinen kokoelmateos, jotka olen saanut niin ikään valmistujaislahjaksi kuin myös joulunakin omakseni. Mukana mm. Peter Von Bachin kotimaisen elokuvan historia sekä maailman elokuvahistorian opus.

Suosittelen selailemaan tai hankkimaan omaksi edes jonkun elokuvakirjan. Niistä saa mukavaa inspiraatiota ja kiinnostusta laajentaa omaa mukavuusaluettaan ja innostusta katsoa elokuvia, joista ei ehkä muuten olisi edes kuullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti