torstai 3. kesäkuuta 2010

VÄÄRÄSSÄ LIIGASSA

Mistä näitä suomennoksia tulee? She's out of my league = Aivan liian hottia? Que?
Joka tapauksessa tulipa tämäkin pätkä tarkastettua, eikä päällimmäiseksi jäänyt edes vanhentunut maku. Nauroin muutamaankin otteeseen ääneen ja sain syöksyä kirjaimellisesti penkkirivien väliin myötähäpeästä, mikä lienee tämän genren elokuvien tarkoituskin.

Kirk on vähän vässykkä eli Muudeli eli man puddle. Se nuori mies, jolla ei ole treenattua vartaloa, ei trendikästä duunia ja jonka kaverit ovat vähintäänkin omien elämiensä sankareita ja jonka perhe on täynnä urpoja. Koska miehellä ei liikaa vientiä ole, on hän vakuuttunut, että hapan ja pinnallinen ex on se elämän nainen. Kunnes kuvaan astuu Molly. Täydelliset hiukset, häikäisevä hymy ja tämä kaunotar tykkää vielä jääkiekosta. Kaiken kukkuraksi, Molly haluaa ulos Kirk:n kanssa. "There is something wrong with the Universe" toteaa Kirkin kaverit, mutta joka tapauksessa suhde etenee erinäisten kommellusten kautta. Suhde selviää jopa Kirkin perheenkin tapaamisesta, kunnes tulee aika tositoimien, jolloin Kirkin olematon itsetunto ottaa ylivallan.

Jay Baruchel on tämän hetken geeg:en esikuva. Hontelolla ja erikoisen näköisellä näyttelijällä on vientiä unelmatehtaalla, kun halutaan elokuvaan se fiksun ja sympaattisen oloinen kaveri, joka ei täytä toivekundin mittoja. Tämänkin roolin herra handlaa juurikin oikealla otteella. Mollya näyttelevä Alice Eve nähdään myös SATC 2:ssa, joten nousevaa tähteä taidetaan tuijotella. Hänenkin kohdallaa palikat ovat kasassa.
She's out of my league on kevyt komedia, jossa piilee ripaus totuutta. Itsetunto on pidemmän päälle seksikkäämpää kuin pelkkä komeus ja sitä täydellistä hymyäkin voi haavoittaa. Ei tässä nyt mitään draaman syvintä olemusta olla tuottamassa tai herättämässä katsojien syvimpiä tunteita. Leffan on kuitenkin mukavan "tavallinen". Se ei pursua A-luokan starpoja, pieni budjetti pitää huolen, että ylilyönneiltä vältytään ja muutenkin homma toimii perusturvallisella otteella. Ehkä käsikirjoitus pitää sisällään asteen verran ronskimpaa dialogia kuin vastaavissa tekeleissä, mikä on mielestäni virkistävää. Vaikka parissa kohtauksessa päästään perus alapää- ja eritehuumoriinkin, on nämäkin vitsit jotenkin hallussa. Omaksi yllätyksekseni tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti