keskiviikko 24. helmikuuta 2010

PUKUDRAAMAA

Olen aina rakastanut hyvällä maulla rakennettuja ja tehtyjä epookkeja. Varsinkin niitä joissa on pikku tyttöjen prinsessa pukuja. Kyllä, jopa tämä ronskimpi elli huomaa ihastuvansa elokuvateollisuuden unelmapukuihin. Vai voiko moni nainen sanoa, että Scarlett O'Haran valkoinen unelmamekko ei ihastuttanut alun grillijuhlissa?
Nuori Victoria ei ole pelkästään kauniita pukuja. Se on hyvä historiallinen elokuva voimakastahtoisesta naisesta, joka päätyi Englantia pitimpään hallinneeksi kuningattareksi vaikeuksien kautta.

Victoria ei ole draamallisesti ja sisällöltään yhtä loistava kuin Elisabeth-elokuvat. Se on kevyempi ja positiivisempi mikä ei aina kuitenkaan ole huono asia. Ei ainakaan minun mielestäni. Joskus on äärimmäisen mukava katsoa vain kaunista ja hyvin näyteltyä pukudraamaa, josta ei jää epätodellinen juonittelufiilis tai synkkä historian katku päällimäiseksi.


Victoria on päättänyt olla pätevä hallitsija. Hän on nuori ja kasvatettu kultaisessa häkissä maailman ulkopuolella äitinsä ja tämän neuvonantajan tahdosta. Victoria on kuitenkin älykäs ja ymmärtää pian pelin säännöt. Ollakseen hyvä, hänen tulee voida luottaa ympärillään parveileviin, vallanjanoisiin miehiin. Kehen ja koska, siinäpä pulma, joka selviää nuorelle hallitsijalle kantapään kautta.
Emily Blunt on pirteä ja samalla eteerinen kuningatar. Hänen luomansa Victoria on omanarvontuntonsa tiedostava nainen, joka on kuitenkin valmis taipumaan ja kaipaa kovasti hyväksyntää. Rubert Friend esittää Victorian tulevaa miestä prinssi Albertia. Friendissä on jotain todella omituista. Aivan kuin miehen tekemisistä ei saisi oikein otetta. Ei hän huono ole mutta jää jotenkin äärimmisen etäiseksi. Samat maneerit oli huomattavissa jo toisessakin pukuepookissa, nimittäin Chériissä.
Kaunis hän kyllä on, sitä ei voi kieltää.
Nuori Victoria on hyvä ja seesteinen elokuva. Ei sekään kohahduta tai maailmaa mullista mutta on mukavaa seurattavaa ja jättää taakseen silkkien kauniin kahinan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti