tiistai 13. huhtikuuta 2010

TITAANIEN YHTEENTÖRMÄYS

Miksi elokuvan nimessä on nuo titaanit, vaikka itse elokuvassa ne mainitaan alussa ja sen jälkeen tapahtumat ovat jotain aivan muuta?
Oli miten oli, Clash of the Titans on hienon näköistä viihdettä. Sisältöä siltä on turha suuremmin odottaa. Itse ainakin suhtaudun nykyään näihin suuren budjetin turinoihin leppoisina ja viihdyttävinä paketteina, jotka jäävät pian katsomisen jälkeen mielestä.
Samanniminen elokuva on tehty myös 1981.
Tämä kyseinen tekele kertoo Perseuksesta, Zeuksen ja ihmisen pojasta, jonka on määrä kukistaa jumalien ylivalta. Samalla Perseus joutuu ikuisessa kamppailussa olevien jumalveljesten Zeuksen ja Haadeksen valtataistelun väliin. Seuraa metallin kalskettaa, erinäisiä tehostehirviöitä ja kauniin naisen pelastaminen ja siinäpä se. Sekaan on tietenkin heitetty isoja tähtinäyttelijöitä ja kokonaisuus kääräistään vielä jatkoa seuraa- narulla yhteen ja kassakone kilisee.

Se vähä sisältö ja dramaturgia mitä tästä viihdepläjäyksestä löytyy, nostaa sen kyllä asteikolla G.I Joe kaltaisen vielä tyhjemmän rymistelyn ohi.

Meikäläinen ei tuomitse näitä elokuvia. Ei kaiken tarvitse aina olla niin syvällistä ja suurella sanomalla tehtyä. Tässä tapauksessa kokonaisuus on kuitenkin ihan toimivaa tavaraa, eikä ihan häpeästä saa huokailemaan. Sekin kun on jo osoitettu 2012 muodossa...

Clash of the Titans on esiteinipoikien äksöniä ja meidän muutamien vanhempien ikiteinien. Se on komeaa katseltavaa, sen tarina on vanha, näyttelijät suuria ja puitteet hienoja. Sen voi katsottuaan jättää elokuvateatteriin ja suunnata energiansa taas muuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti