maanantai 4. tammikuuta 2010

ULTRA VÄKIVALTAA

Jos roiskuava veri, lentävät irtojäsenet ja ruumiin lävistävät miekat saavat voimaan pahoin, suosittelen jättämään Ninja Assassins:n väliin. Muutoin kannattaa käydä tsekkaamassa tämä hurmeinen tarina varjojen sotureista, jotka ovat suorittaneet valtiotason salamurhia jo tuhat vuotta.

Nuori rikostutkia Mika lähestyy vanhempaa kolleegaansa muinaisia ninjaklaaneja koskevalla tutkimuksellaan. Korkeammat tahot alkavat osoittaa kiinnostusta asiaa kohtaan ja pian Mika saa peräänsä salamurhaajaklaanin. Mikaa puollustaa kuitenkin Raizo, joka on jättänyt klaanin ja ottanut elämäntehtäväkseen sen tuhoamisen.
Korealainen Rain oli meikäläiselle täysin uusi tuttavuus. Tämä Aasiassa suurta suosiota nauttiva poppari kantaa Raizon roolin ilman liikaa yrittämistä ja sopivalla vakavuudella. Muutoinkin elokuvassa oli mukavan tuore castingin. Ben Miles on lähinnä tuttu telkkarista ja Naomie Harrisia ei meinannut tunnistaa ilman Pirates of the Carribbean maskia.

Itse tarina toimi yllättävän hyvin. Ehkä asiaa edesauttoi se, että olin ennekkoon miettinyt mitä elokuvan sisällölle tapahtuu, kun jo trailerin taistelukohtaukset olivat sen verran huikeita. Tokihan sisällöstä olisi saattanut saada paljon enemmänkin irti, mutta olisiko tuottajaguru Wachowski vaatinut toisella kirjoituskierroksella, että elokuvan tulisi keskittyä enemmän päähenkilö Raizon kamppailuun, olisi mielenkiintoista tietää... (Alkuperäiskässäri meni siis uudelleen kirjoitukseen toisella käsikirjoittajalla 6 viikkoa ennen kuvausten alkamista)
Välillä tuli sellainen olo että hahmojen tunteille olisi voinut antaa enemmän tilaa, mutta eihän se ole tämän kaltaisten elokuvien tarkoitus. Itse juoni olisi alkanut rönsyillä liikaa, jos tarinaan mukaan oltaisiin otettu tahot, jotka klaaneja käyttävät tai koko ninjakoulun ideologia.
Raizon sisäisessä ja ulkoisessa kamppailussa on jo tarpeeksi.
En minä nyt riemusta hypi, mutta viihdyin teatterissa ja kyllähän Rainin kaltaista kollia nyt katselee ihan ilolla :) Uskon että kaikki ne joilla on ollut ninjasoturin haaveita lapsena, saavat tästä leffasta hyvät kiksit. Nähtäväksi jää tehdäänkö näinkin marginaalileffasta jatkoa. Itse en pistäisi sitä ollenkaan pahakseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti