tiistai 12. tammikuuta 2010

PARANORMAALIT AGENTIT

Grant Heslov on enemmän tunnettu näyttelijänä kuin ohjaajana ja Men Who Stare at Goats on herran ensimmäinen varteenotettava pitkä elokuva.
Traileri sai hihittelemään hervottomana ja odottamaan elokuvaa suurella mielenkiinnolla... Noh, I'm sucker for stories mutta tämän elokuvan kohdalla suurimmaksi ongelmaksi muodostui se, että ei oltu päätetty ollaanko tekemässä vakavaa draamaa vai puhdasta komediaa.
Tarina on itsessään hauska, mutta se tuntuu välillä eksyvän sarkasmin sekametelisoppaan ja tunteita herättävään tarinankerrontaan.

Evan McGregor on hiukan vässykkä pöytäreportteri, joka sattuu törmäämään uskomattomaan tarinaan yrittäessään todistaa miehisyyttään ex-vaimolleen. George Clooney on entisen Earth Armyn priimussotilas, mies jolla on paranormaaleja kykyjä, ja jota on kouluttanut Jeff Bridgetin hippivääpeli 80-luvulla Vietnamin-ja kylmän sodan jälkimainingeissa. Kohtalon oikusta nämä kaksi enemmän tai vähemmän eksynyttä miestä törmäävät Irakissa ja päätyvät ojasta allikkoon. Matkan aikana Clooneyn hahmo kertoo tarinansa McGregorin journalistille.

Koko jutun juju voisi olla usko unelmiin ja itseensä, mutta jostakin syystä homma ei tahdo ottaa tuulta alleen. Leffa on sympaattista katsottavaa, naurattaa välillä, mutta jättää harmikseni suuhun hienoisen hiekan maun. Esimerkiksi Clooneyn hahmoon on vaikea suhtautua. Onko koko juttu vitsi vai totta? Haluaako ohjaaja että katsoja uskoo tapahtumiin vai uskooko miehet niihin vain itse?
Casting on upea ja jokainen mies antaa oman pikantin makunsa elokuvaan. Bridgetin hahmo muistuttaa erehdyttävästi miehen kulttimaineeseen noussutta The Dudea. Jotenkin Heslov ei vaan saa junaa liikkeelle ja hommaan otetta. On sitä nyt paljon paljon huonompiakin nähty mutta harmittamaan jäi. Olisin niin kovin mielelläni ollut tästä tohkeissani... Leffa tulee ensi-iltaa 26.2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti