tiistai 23. maaliskuuta 2010

KICK SOME ASS

Rapakon takaa tulee tasaisin väliajoin sarjakuvapohjaisia elokuvia. Toiset onnistuvat, toiset eivät. Tämä on myös poikinut liudan elokuvia, joita on innoittanut koko sarjakuvasankarien esiinmarssi.
16.4 ensi-iltansa Suomessa saa Kick Ass. Elokuva, jonka sankareilla ei ole supervoimia mutta intoa ja halua tulla nähdyksi, kuulluksi ja ennen kaikkea auttaa sitäkin enemmän.
Elokuva pohjaa jälleen kerran sarjakuvakirjaan ja on aiheuttanut jo melkoisen määrän hulabaloota vanhemmissa, joita sen väkivalta ja kielenkäyttö riepoo. Kun 12- vuotias tyttö päästää suustaan: "OK you cunts, let's see what you can do now", alkaa kukkahattutätejä hirvittään.

Kuten olen monesti todennut, elokuvan ei aina tarvitse olla niin äärettömän vakavaa. Se voi olla myös puhtaasti viihdettä, joka saa arjen tuntumaan hippaisen verran kevyemmältä.
Siinä missä loistavalla The Watchmen:llä oli huomattavasti syvällisempi sanoma, tämä tuntuu pitävän pääasiassa hauskaa, mikä ei missään nimessä ole huono asia. Toki tarkoitus on varmasti myös herättää katsojat miettimään sankariutta noin yleensäkin ja sitä että moni kakku on päältä kaunis.

Elokuva voi olla myös puhtaasti viihdettä, olematta silti huono. Nähtäväksi jää, mitä tästä tulee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti