tiistai 25. toukokuuta 2010

KATSE TAAKSEPÄIN

Poden taas hetkellistä notkahdusta uutuuksien suhteen mutta elokuvien katseluahan se ei haittaa. Nyt on ollut hyvä hetki pyrähtää taas ajassa taaksepäin jo edellisen postauksenkin innoittamana. Viime päivien elokuvasaldo on ollut vähentäänkin hämmentävä vilkaisu lähimenneisyyteen sellaisten elokuvien ryydittämänä kuin: Mannequin (-87), joka alkaa olla camp-klassikko. Sen pääosissa nähdään Kim Catrall ja Andrew McCarthy. Siinä tiivistyy kutakuinkin kaikki vähänkään nolo 80's klisee mitä vain kuvitella saattaa. Leffan tunnarina ihanan siirappinen syntikkaballadi Nothings gonna stop us now. Oikea sadepäivien helmi etten sanoisi ja löytyy kokonaisuudessaa youtubesta.
Seuraava nostalgiapaukku oli Clueless (-95), jossa taas tiivistyy kaikki mikä oli jotain 90-luvulla. Itse olin elokuvan ilmestymisen aikoihin 17-vuotias ja juuri otollisessa iässä. Osui ja upposi, myönnän :D Hetken aikaa kaikki vähänkään hyvän näköiset kundit olivat baldwineita ja joku mimmi oli ihan monét. Ei voi muuta kuin nauraa, sekä itselleen että elokuvalle.

Eilen otin askeleen lähemmäs 2000-lukua The First Wife Club:n (-96) muodossa. Tämäkin elokuva on edelleen herkullista hyvän tuulen viihdettä. Superkolmikko Hawn, Keaton ja Middler pitävät huolen, että homma pysyy hulppeana ja hauskana loppuun saakka. Muistan kuin eilisen päivän Ivana Trump:n legendaarisen lausahduksen aiheuttaman kohun: Don't get mad, get everything!

Ja miksi pysäyttää hyvää putki? Eilen hyppäsin suoraan viime vuoteen ja kertasin ihanan Julia&Julie leffan. Tämä mahtava positiivisuuden tiivistymä jätti toisenkin katsonta kerran jälkeen olon kevyen hilpeäksi ja päällimmäiseksi tunteen, että kyllä asioilla on tapana järjestyä. Ei laisinkaan huono meriitti elokuvalle, sanoisin.

Tänään olisi tarkoitus mennäkin sitten aivan toiseen ääripäähän ja tarkastaa ahdistavan oloinen Brooklyn's Finest... Se onkin sitten toinen asia antaako aikataulu periksi. Mietityttää myös miksi lopettaa positiivisten leffojen katselu ja siirtyä suoraan synkkääkin synkempään raadollisuuteen?
Palataan asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti