lauantai 22. toukokuuta 2010

NUORTEN POPULAARIKULTTUURIN HELMIÄ

Televisiosta tuli juuri Pretty in Pink. Mikä matka omaan nuoruuteen ja siihen hauraaseen ensirakkauden tunteeseen ja omiin epävarmuuksiin. Tämä elokuva on teinityttöjen klassikko ja aijon ehdottomasti näyttää sen myös sisarentyttärelleni, kun pussailu elokuvissa ei ole enää vain "yök".
Tämäkin leffa on legendaarisen John Hugesin kynästä, jonka elämää ja uraa kunnioitettiin Oscar gaalassakin tänä vuonna miehen kuoltua viime elokuussa. Tämä herra on vastuussa saman genren loistavista nuorisokuvauksista kuten The Breakfast Club, Ferris Bueller's day off, Some kind of Wonderful ja Sixteen Candles. Kaikki ehdottomia virstan pylväitä omassa elokuvahistoriassani, kuten varmasti myös monen muunkin.
Vaikka syntikka score tuntuisi kököltä, vaatteet aiheuttaisivat hysteerisiä hihityksen purkauksia ja hiustyylit saisivatkin pyörittämään päätään, kaikki nämä elokuvat pitävät iättömällä tavalla sisällään nuoruuden sanoman, aikuistumisen vaikeudet ja sen tunteiden määrän, kun rakastuu palavasti ensimmäisiä kertoja. Hahmot ovat vieläkin tunnistettavissa suurimmassa osassa luokkahuoneita ja teemat ovat edelleen samat lukioiden käytävillä ja kotibileissä.
Toivon että näistä populaarikulttuurin ihanista helmistä pidetään kiinni ja ne eivät koskaan unohdu. Or like Ferris would say: Life moves pretty fast. You don't stop and look around once in a while, you could miss it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti