maanantai 3. toukokuuta 2010

RAUTAMIES 2

Sanomattakin on selvää, että tätä on odotettu ja nyt odotus on palkittu. Jälkifiilistelyn suhteen onkin sitten ollut tekemistä. Omat tunteet kyseisen jatko-osan suhteen ovat olleet enemmän kuin ristiriitaiset ja lopulta minun on pakko myöntää, että en tykännyt läheskään siinä määrin kuin ykkösosasta.
Tony Stark on tullut pukuineen ulos kaapista ja kansa tykkää. Sodat ovat vähentyneet ja konfliktit siirtyneet syrjään. Valtiovalta ei vain tykkää, kun kaikki nojaa yhteen mieheen. Siispä mennään raastupaan, jossa valtion pussiin pelaava limanuljaska haluaa tekniikan salat itselleen. Tony ei vaan taivu, vaan pistää senaattoreita halvalla ja saa ihmiset puolelleen.
Toisaalla kuolee mies, mies, jolla on kana kynittävämä Starkin yhtiön kanssa. Ennen kuolemaansa hän valaa välkyn mutta läpeensä vihaisen poikansa viemään koston päätökseen ja turpakäräjiä voidaan alkaa valmistella.
Kokoajan käy myös selväksi, että Tonyn aika käy vähiin, koska se mikä pitää hänet hengissä, vie häntä myös ennenaikaiseen hautaan. On siis kiire nimetä uusi toimitusjohtaja ja pistää pillejä pikavauhtia pussiin. Koska eletään sarjakuvamaailmassa, aina on olemassa kuitenkin vaihtoehtoinen ratkaisu...
Ironman 2 on liian täynnä tavaraa. Eletään kuin viimeistä päivää, haikaillaan ihmissuhdetta, käydään sisällissotaa oman maan päättäjiä vastaan, taistellaan sitä antagonistia vastaan, käydään varustelukilpailua limaista asetehtailijaa vastaan, väännetään kättä salaperäisen agenttijärjestön kanssa, kinastellaan parhaan ystävän kanssa ja kaiken kruunaa isäsuhteen puiminen ja kunnioituksen jälleenlöytö. Suoraan sanottuna jotakin olisi voinut jättää poiskin.
Ei Ironman 2 missään nimessä huono sarjisleffa ole, se ei vain yllä ensimmäisen erinomaisuuteen ja suurimpana syynä yllämainittu runsauden pula.
Parhaimmillaan se on edelleen nasevassa dialogissa ja actionkohtauksen kuvauksessa. RDJ on edelleen puhdasta kultaa itsetietoisena mutta hyväsydämisenä Starkina ja tällä kertaa oivaksi vastapariksi on otettu toinen pohjamudista nostettu karsimapommi Mickey Rourke, jossa on paukkuja jäljellä enemmän kuin tarpeeksi. Tämä kaksikko on dynaaminen duo!

Ironman 2 on hyvä viihdeleffa, siinä on enemmän ajatusta ja johdonmukaisuutta kuin monessa lajitoverissaan, mutta turhan täyteen se on ammuttu. Vaikka se ei suosikkeihin ylläkkään, kyllä sekin tulee DVD-hyllyäni koristamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti