tiistai 18. toukokuuta 2010

KESÄN SYY JA PERSIAN PRINSSI

Jopa vannoutuneen leffa-ahmatin on vaikea pysyä vain sisällä ja keskittyä olennaiseen, kun ulkona on kesä. Toki mökillä voi katsoa mitä tuutista on tarjolla ja viikonloppuisin se ei ollut paljoa se. Ei ainakaan siinä määrin, että siitä viitsisi kirjoittaa. Toki Crocodile Dundee tuli aikoinaan katsottua usempaan otteeseen mutta nyt sauna ja järvi houkuttelivat enemmän. Keleistä huolimatta kävin eilen tarkastamassa kassamagneettikurko Bruckheimerin uusimman tuotoksen Prince of Persia. Max Paynen kaltaisten peleihin perustuvien kökkötekeleiden jälkeen en ole liiemmin uskottavuus- tai edes viihdenarvoa näille tuotoksilla laittanut, mutta yllättyypä silloin välillä positiivisestikin.
Jake Gyllenhall on orpo Dastan, jonka Persian kuningas adoptoi perheeseensä nähdessään tämän urheuden ja hyvän sydämen jo lapsena. Pojasta kasvaa mies, jolla on kaksi kuninkaallista veljeä ja kuninkaan veli setänään. Yhdessä miehet hyökkäävät pyhään kaupunkiin kuninkaan kielloista huolimatta ja sysäävät liikkeelle tapahtumaketjun, jota tarinan pääpahis on suunnitellut jo pitkään. Sitten paetaan kauniin ja itsepäisen prinsessan kanssa, selvitetään petosta ja yritetään pelastaa maailmaa vallan ja ahneuden aiheuttamalta varmalta tuholta. Koko komeuden ytimessä kaikuu sanat veljesrakkauden ja perheen puolesta.
Kuten totesin, tämä ei ollut ollenkaan niin kökkö kuin olisi voinut olla. Tarina oli sopivasti riisuttu, eikä sitä ollut täytetty liialla turinoinnilla. Matkassa pysyi mukana, eikä katsoja joudu kärsimään ylettömistä kakomisreflekseistä liiallisen pateettisuuden edessä. Vauhtia riittää ja suvantokohtia ei pääse syntymään. Peruspaketti on kasassa ja ydinsanoma on ihan soma. Pirates of the Caribbeanin ansiosta suosioon noussut ohjaaja Mike Newell pitää juonen liikkeellä ja seikkailun sulavana.

Eihän näiltä mitään elämää suurempaa kannata odottaa, ainakaan minun mielestäni. Silloin tämän kaltaisen viihdepläjäykset ovat toimivimmillaan.
Jake Gyllenhall on sopivan tuntematon kasvo massoille mutta kuitenkin sen verran tunnettu, että kiinostavuutta riittää. Kyllähän miehestä on varmasti muuhunkin kun silmäilemään koiranpentukatseellaan ja esittämään huimia akrobatiatemppuja. Ehkäpä syy tähän rooliin onkin juuri siinä, että aikaisemmin häntä on nähty enemmän draamallisissa rooleissa pienemmän budjetin toteutuksissa kuten The Brothers. Brittinäyttelijätär Gemma Arterton on hekumallisen kaunis arabimaskissaan ja tummennetulla hipiällään.

Prince of Persia on näppärää ajanvietettä sateisiin kesäpäiviin ja pimeisiin syysiltoihin. Tänään illalla vielä uusi Hood syyniin, josta raporttia seuraa huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti