lauantai 22. toukokuuta 2010

PARI POLLARIA

Näitä kyttäkaksikko pätkiä tuntuu tulevan tasaisin väliajoin. Välillä ne onnistuvat ja välillä eivät. Esimerkiksi Bad Boys on vetävää toimintaviihdettä ja Rush Hour:kin jaksoi ensimmäisellä elokuvallaan ja epätavallisella duollansa viehättää.
Nyt tätä samaa peltoa kyntää hiipuvan uransa kanssa kamppaileva Bruce Willis sekä jälleen yksi musta moottoriturpa Tracy Morgan. He ovat työpari Monroe ja Hodgens. Toinen on kova ja kyyninen ja toinen pehmo ja puhelias. Ei tarvitse arvata kahta kertaa kumpi on kumpi. Sitten päästäänkin kuuntelemaan Tracy Morganin stand up -puhetta, jota ryydittää väliin heitetyt viileät kommentit Willisin suunnalta.

Juoni on perinteisen tyhjänpäiväinen kulissi kaikelle sille suun soittamiselle ja ammuskelulle mitä tästä nyt irti vain kyetään kiskomaan. Joudutaan hyllylle huonosti menneen pokan jäljiltä, yritetään lepytellä ex-vaimoa ja selvitellä toisen mustasukkaisuutta samalla kun ajaudutaan keskelle meksikolaisjengin yritystä kaapata koko rannikon huumekauppa itselle. Hohhoijaa...

En tiedä onko taas kyse puuttuvasta huumoriruuvistani vai mistä, mutta ei jaksanut naurattaa. Lähinnä kyllästytti, kun jokainen koukku on niin ennalta-arvattava, huulen heitto on yhtä puuduttavaa kuin vitsitkin, jotka eivät naurata. Ainoa kohtaus, joka valoi hetkellisesti uskoa, että edessä saattaisi ollakin viihdyttävä katsomiskokemus sijoittui elokuvan alkuun, kun Morgan demonstroi liudan klassikko kohtauksia ja repliikkejä eri elokuvista. Siihen se sitten jäikin.
Kai tällä yritetään nosta ilmeisen lahjakas koomikko Morgan suuremman yleisön tietoisuuteen ja Willis nyt vain yrittää rimpuilla vanhenemisen kurimuksessa. Ei taida olla sitten kuitenkaan kyse sellaisesta lahjakkuudesta ja karismasta kuten esim. Eastwoodilla, että mies kykenisi muuntamaan actionin ja väkivallan täyteisen uransa uskottavaan draamanäyttelemiseen, vaikka merkkejä tästä olisi Kuudennen aistin kohdalla ollutkin.
Cop Out on tyhjänpäiväinen kalkkuna eikä mielestäni sovellu kuin huonoon krapulaan jos siihenkään... Just in my opinion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti