tiistai 11. toukokuuta 2010

LAULUN LUIKAUTUKSET JA MUUTA TOSI TV:TÄ

Koska elokuvarintamalla on nyt hiukan hiljaista, sananen televisiosta ja sitä viime vuosia hallinneesta ohjelma-annista.
En ole koskaan käsittänyt tosi-TV:tä. Tai korjaan, käsitän kyllä, katso en. Ei pysty. Myötähäpeä ja totaalinen tirkistelyn halun puuttuminen vaikuttanevat tähän tosiasiaan hyvinkin paljon. En siis ole koskaan katsonut BB:ia, en Kuorosotia, en X-factoria, Talenttia tai muita vastaavia.
On kuitenkin jotain tätä ilmiötä sivuavaa, mitä seuraan mielelläni. Nimittäin American Idols:ia.
Kotimaisia laulukilpailuja ei tule katsottua, lähinnä koska lahjakkuudet tai oikeastaan niiden puuttuminen, eivät saa innostumaan, mutta rapakon takan on jo toinen ääni kellossa. Tällä hetkellä tehdään tämän megalomaanisen formaatin 9 tuotantokautta, joka esitetään viikon viiveellä myös Suomessa ja jestamandeera sitä lahjakkuuden ja musikaalisuuden määrää. Ei voi muuta kuin ihailla. Sanokaa minun sanoneeni, että Leestä ja Chrystalista kuullaan vielä ja todennäköisesti myös Caseystä.
Myönnän myös seuraavani jonkin verran näitä malli- ja kokki ohjelmia. Tosin pääasiassa sen alkuperäisformaatin innoittamana. Sekä Kokki-, vaatesuunnittelu-, kuin mallikokelasformaateissa ainoastaan tökkii se kissa-, äijäily ja muu tappelu, jolla pyritään tietenkiin lisäämään draamaa ja ruokkimaan katsojien päivittelyn tarvetta. Omalla kohdalla pakenen mieluiten muualle ja tulen seuraamaan ohjelmien loppuosia, missä näytetään hienoja kuvia/ kuvauksia, upeita vaateluomuksia tai valmistuvia gourmé aterioita.

Oma veikkaukseni tulevista formaateista, jotka rantautuvat Suomeen, on "Arvioi mun illallinen", joka on sekin lähtöisin Briteistä ja Ruotsissa jo ohjelmistossa. Näytetään muuten LIV:llä. Toki tämänkin ohjelman paras anti ainakin ruotsalaisessa versiossa on sen hulvaton ja sarkastinen kommentaattori. Mikäli samaan pyritään Suomessa, on juontajalla paljon annettavaa ohjelman onnistumisen puitteissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti