maanantai 30. marraskuuta 2009

VENÄJÄN LAHJA VALTAVIRRALLE

Timur Bekmambetovn ote on uusi ja raikas. Tai oli ainakin silloin kun miehen ensimmäisen elokuvan Suomessa katsoin.
Mies nousi isomman yleisön tietoisuuteen hienolla toimintaelokuvallaan Wanted. Henkiläkohtaisesti olin myyty jo 2004 ilmestyneestä Night Watch:sta. Sain vihdoinkin aikaiseksi katsoa myös tämän toimintafantasian jatko-osan Day Watch, joka ei yltänyt samoihin sfääreihin kuin ensimmäinen osa, mutta toimi kaiken kaikkiaan ihan ok.
Ylipäätään nämä kaksi elokuvaa pitävät sisällään kohtausrakenteita ja näyttelijän työtä, johon ei länsimaissa ihan heti törmää. Lopputulos on joskus jopa ilveilyn puolelle astuvaa venkoilua, mutta istuu poikkeavaan kokonaisuuteen oivallisesti. Pysyypä katsojan mielenkiinto yllä.
Elokuvat ovat perinteistä hyvän ja pahan välistä taistelua, mutta tuotuna nyky Moskovaan ja höystetty sopivalla määrällä trikkikikkailuja. Suoranaista turpaan mättöä ja verellä mässäilyä elokuvaissa on suhteellisen vähän, koska monimutkainen tarina vaatii sen verran paljon huomiota. Tämäkin jonkinasteinen poikkeama, koska tarinalle on oikeasti pyritty antamaan tarpeeksi aikaa ja tilaa, jotta katsoja pysyy matkassa mukana. Omalla kohdalla iso plussa.
Suosittelen tarkastamaan kyseiset elokuvat ja odotan innolla ohjaajan tulevia tuotantoja, kuten Moby Dick...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti