maanantai 28. syyskuuta 2009

HÖMPPÄÄ

Oman tulevaisuus angsteilun tilalle tarvitsin kevennykseksi jotakin turhanpäiväistä ja näin ollen tulin katsoneeksi New in town nimisen romanttisen komedian.

Vaikka Renée Zellweger ei ihailemieni naisnäyttelijöiden joukkoon ylläkkään, hänessä on jotakin mukavan tavallista. Harry Connick Jr. taas kuuluu henkilökohtaisiin soft point näyttelijöihin. Harmi vain, että mies on jäänyt mitäänsanomattomien romanttisten komedioiden vakiokasvoksi, koska sitä tämäkin elokuva oli. Harmitonta huttua. Toki käsikirjoitukseen oli yritetty kirjoittaa kunnianosoitus pienille kaupungeille ja niiden yhteisöllisyydelle sekä isojen yritysten suhtautumisesta pieneen ihmiseen. Varmasti aiheesta olisi ollut haluttaessa mahdollista saada hiukan enemmän irti. Nyt kun pysyttiin mitäänsanomattomassa ja mahdollisimman kevyesti kantaaottavassa formaatissa.

Toisaalta harmittaa että romanttisiin komedioihin ja varsinkin niiden sisältöön ei haluta panostaa. Elokuvasta ei tee toimivaa vain tyttö ja poika tai nainen ja mies, jotka vaikeuksien kautta saavat toisensa. Mukaan sisältöön tarvitsisi saada jotakin enemmän.
Vannoutuneena talvi-ihmisena Minnesotan lumiset maisemat kyllä kolahtivat. Kertoo ehkä elokuvasta ja sen sisällöstä, kun maisemakuvat ovat niitä, jotka jäivät parhaiten mieleen...

2 kommenttia:

  1. RomComeja, jotka ovat ehdottomasti katsastamisen arvoisia:

    When Harry Met Sally

    Aika itsestäänselvä valinta, eikä vähiten Meg Ryanin klassisen diner-orgasmin vuoksi. Tämä on oikeastaan niin vakiovastaus parhaita romcomeja kyseltäessä, että melkein hävettää edes ehdottaa.

    Intolerable Cruelty

    Coenin veljekset eivät tee mitään tavanomaisella tavalla, eikä heidän tulkintansa romanttisesta komediasta poikkea parivaljakon yleisestä tyylistä. Yhtään ei tietysti haittaa, että pääosissa ovat Hollywoodin todennäköisesti seksikkäin mies- ja naisnäyttelijä.

    Muita suosikkeja: Uneton Seattlessa (naurakaa vain, mutta elokuva jossa rinnastetaan An Affair to Remember ja Likainen tusina ei voi olla huono), Notting Hill (Julia Roberts sädehtii tätä enemmän vain Ocean's Elevenissä, ja Hugh Grant on oma vaivaantunut itsensä), Love Actually (laskelmoitu, kosiskeleva mutta kyyneliin asti liikuttavan söpö. Mukana myös poliittista kannanottoa)

    Ai niin joo, meinasi melkein unohtua Sävel ja sanat, joka tarttisi varmaan käydä nappaamassa jostain BluRay-hyllystä matkaan joskus.

    terv Jyri, ehkä ainoa täysikasvuinen mies, joka kehtaa tunnustaa romcomin olevan yksi suosikki-genrensä

    VastaaPoista
  2. :D Toki hyviäkin romcomeja löytyy. Suhteessa tehtyjen määrään, mukana on kuitenkin turhan paljon todella heppoista huttua.

    Kaikki ylläolevat on tsekattu ja mukana on kyllä omiakin suosikkeja. Kun Harry tapasi Sallyn on ihan omaa luokkaansa. Feikkiorgasmi kohtaus on suoranaista elokuvahistoriaa :D

    Viimeaikaisista romcomeista suosikki on kyllä Paksuna. Hulvattoman hauska!

    VastaaPoista