keskiviikko 30. syyskuuta 2009

TULEVAISUUS

Mathieu Kassovitz on tehnyt yhden hyvän elokuvan: Purppura virrat ja sen jälkeen liudan lähinnä noloja mahalaskuja, johon kategoriaan Babylon A.D. valitettavasti solahtaa.

Parhaimmillaan paperilla käsikirjoitus on varmasti tuntunut toimivalta, mutta toteutus jää torsoksi. Lieneekö osasyynä studion tekemä päätös leikata elokuvasta 70 minuuttia vastoin ohjaajan toiveita. Mene ja tiedä.
Tulevaisuus, kuten scifissä yleensä, on synkkä, ja ihmiskunta on vaipunut väkivallan rappeuttamaan kaaokseen. Vin Diesel on palkkasoturi (kuinka yllättävää...), joka saa tehtäväkseen toimittaa perille paketin, tässä tapauksessa nuoren tytön. Kuulostaa Jason Stathamin Transporter leffoilta.
Ydinajatus elokuvassa on kuitenkin toimiva: lapsissa on toivo. Jossain ryskeen ja liian monimutkaisen toiminnan syövereissä ajatus kuitenkin katoaa ja juoni jää kovin ohueksi. Ennen kuin huomaatkaan, lopputekstit jouksevat jo ruudulla ja mietit että vastahan alettiin löytää ajatusta koko elokuvalle.
Olisi mielenkiintoista nähdä, millainen elokuvasta olisi tullut, mikäli ohjaajalle olisi annettu enemmän rahaa ja valtaa päättää lopputuloksesta.
Too bad. Toimintascifiä löytyy parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti