perjantai 9. lokakuuta 2009

SANOJEN TAKAISINVETO

Täytyypä hiukan nöyrtyä omien epäilyjen edessä.
Fame liikutti ja hymyilytti hiukan epätodellisella vireellään, mutta sitähän elokuva loppujen lopuksi on, fiktiota.

New York:n taidelukioon sijoittuva Fame on vuoden 1980 kuvatun leffan uudelleen filmatisointi. Musiikki ja värimaailma on modernisoitu ja tarina tuotu lähemmäs nykypäivää. Kilpailu on edelleen kova ja nälkä menestyä kalvaa. Draaman kaari ei ole kummoinen, mutta omalla kohdalla nuorten intohimo liippaa niin läheltä, että huomasin useamman kerran olevani tippa linssissä. Ei tämä nyt mitään suurta elokuvan juhlaa ole, mutta oikein viihdyttävää katsottavaa. Tasan ei käy onnen lahjat ja toisilla on edessä tiukempi taisto kuin toisilla. Toiset joutuvat luopumaan unelmistaan ja toiset saavat ne hopealautaselta tarjottuna. Niinhän se oikeassakin maailmassa menee.

2009 Fame versioon on castattu uusia, lupaavia nuoria pääosiin. Mukana nuorissa kyllä tuttujakin kasvoja kuten Kay Panabaker, joka on tehnyt monia b-rooleja eri televisiosarjoissa jo vuosia sekä Kherington Payne, joka on ensimmäisen kerran esiintynyt yleisölle So you think you can dance realityssä. Opettajien rooleissa myös monia televisiosta tuttuja kasvoja. Kelsey Grammeria ja Megan Mullallyä oli hienoa nähdä Frasierin ja Will & Gracen ulkopuolella ja vähemmän karikatyyrisissä hahmoissa.

Nähtäväksi jää moniko modernisoidun Fame:n lupaavista nuorista ponnistaa tästä eteenpäin ja moniko päätyy tähdenlennoksi, kuten monelle alkuperäiselokuvankin näyttelijälle tapahtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti